Citigroup виплатив 20 млрд дол. з числа коштів, виділених йому урядом США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Citigroup виплатив 20 млрд дол. з числа коштів, виділених йому урядом США

187
Один з найбільших банків США Citigroup Inc. виплатив 20 млрд дол. з числа коштів, виділених йому урядом США. Як повідомили представники банку, кошти, завдяки яким вдалося виплатити борг, були взяті з розміщеного додаткового випуску 5,4 млрд звичайних акцій за ціною 3,15 дол. за штуку. Банк залучив 17 млрд дол., які направив на погашення боргу перед урядом США в рамках програми TARP, передає Associated Press.
Міністерство фінансів США в кінці 2008 р. додало в капітал Citigroup 45 млрд дол. за рахунок придбання у банку привілейованих акцій в рамках програми допомоги фінансовому сектору (TARP). Пізніше уряд конвертував привілейовані акції Citigroup на суму 25 млрд дол. в 7,7 млрд звичайних акцій, оволодівши таким чином 34-процентною часткою в банку. Уряд планує повністю позбутися від частки в Citigroup в 2010 р.
Американські банки прагнуть скоріше звільнитися від обмежень, які накладає на їх бізнес участь в програмі TARP. Так, раніше цього місяця урядовий борг у розмірі 45 млрд дол. повернув американський банк Bank of America (BOFA), який 4 грудня ц.р. залучив 19,3 млрд дол. за рахунок продажу спеціальних цінних паперів, еквівалентних звичайним і привілейованим акціям компанії. Напередодні борг у розмірі 25 млрд дол. Мінфіну повернув банк Wells Fargo.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас