Дебютний альбом Сьюзан Бойл став найбільш продаваним у цьому році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дебютний альбом Сьюзан Бойл став найбільш продаваним у цьому році

190
Дебютний альбом учасниці реаліті-шоу Britain's Got Talent ("Британія шукає таланти") Сьюзан Бойл "I Dreamed а Dream" став бестселером року у Великобританії.
Всього за місяць у Великобританії було продано більше 1,4 мільйонів копій диска "I Dreamed а Dream".
Як зазначив керівник Official Charts Company Мартін Телбот, новоспечена артистка "продемонструвала дивний результат для виконавця, про якого взагалі ніхто не знав до квітня 2009 року".
Головним конкурентами диска Бойл були альбом співачки Lady GaGa "The Fame" (провів в чарті 49 тижнів) і диск групи Kings of Leon "Only By The Night" (65 тижнів). Ці релизи зайняли друге і третє місця відповідно в списку альбомів, що найбільше продавалися, 2009 років.
В США "I Dreamed а Dream" Сьюзан Бойл розійшовся накладом 2,5 мільйона копій, що доки не дозволяє йому претендувати на звання найбільш продаваного диску року. За океаном доки лідирує американська співачка Тейлор Свіфт, альбом якої "Fearless" розкупили 2,7 мільйона слухачів. Проте остаточний результат битви за перше місце в списку бестселерів США стане відомий 3 січня 2010 року.
Зазначимо, що за декілька тижнів до виходу пластинка I Dreamed а Dream встановила рекорд за кількістю попередніх замовлень, що надійшли від користувачів найбільшого інтернет-магазина Amazon. За 14 років існування мережевого магазина такого ажіотажу не було навіть у зв'язку з перевиданням альбомів The Beatles.
Нагадаємо також, що відеозапис виступу Сьюзан Бойл в Britain’s Got Talent виявився найпопулярнішим відео 2009 року на YouTube.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас