ПФ і Держказначейство просять банки прискорити перерахування коштів від клієнтів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПФ і Держказначейство просять банки прискорити перерахування коштів від клієнтів

Казна та Політика
507
Державне казначейство України просить комерційні банки в період з 24 по 31 грудня в першочерговому порядку виконувати платіжні доручення клієнтів установ банків із перерахування коштів, що належать Пенсійному фонду, державному і місцевим бюджетам (податків, зборів, обов'язкових платежів).
В листах голова Держказначейства Тетяна Слюз і голова Пенсійного фонду (ПФ) України Олексій Зарудний просять також щогодини перераховувати на рахунки органів ПФ, відкриті в установах Ощадбанку, страхові внески, що сплачуються на рахунки комерційних банків.
Це прохання ПФ аргументує необхідністю накопичити фінансовий ресурс для своєчасної виплати пенсій протягом першої декади січня 2010 року.
Як повідомлялося, секретаріат президента оцінює дефіцит держбюджету в грудні в 15 млрд грн., а в першому кварталі 2010 року - в 13 млрд грн. За даними секретаріату, на 17 грудня залишок коштів на рахунках Єдиного казначейського рахунку становив близько 2 млрд грн.
Секретаріат глави держави також оцінює дефіцит ПФ в 2009 році на рівні 17 млрд грн., який за 11 місяців був профінансований за рахунок наданих урядом позик на 16 млрд грн. При цьому залишок коштів ПФ зменшився за січень-листопад з 3,5 млрд грн. до 1,1 млрд грн. при місячних виплатах близько 13,5 млрд грн.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас