Глобальна фінансова криза знищила до 10% світового багатства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глобальна фінансова криза знищила до 10% світового багатства

508
За останні 5 кварталів, протягом яких продовжувалась фінансова криза, світова економіка втратила 10% нажитого багатства, підрахували аналітики ФГ "Калита Фінанс". За їхніми даними, з моменту ескалації світової кризи були знищені банківські активи на суму $1 трлн, вартість житлового фонду зменшилась більш ніж на $5 трлн, а загальне падіння вартості активів на світових фондових ринках перевищило $10 трлн.
Ще більш вражаючі цифри фігурують в звітах урядових організацій. Якщо підсумовувати всі безпосередні грошові інвестиції, позики, страховки та інші форми державної підтримки компаній, які здійснила одна лише адміністрація США, то ця сума становить майже $5 трлн.
За оцінками аналітиків, цей показник в 20 разів перевищує витрати, яких зазнали американці під час підготовки першого польоту на Місяць.
При цьому, як прогнозують економісти, до кінця 2010 року загальний обсяг стимулюючих "ін'єкцій" в економіку США може подвоїтися.
Крім того, як зазначають у ФГ "Калита Фінанс", для підтримки національних фінансових систем уряди різних країн в цілому виділили близько $9 трлн. Проте фактично кошти платників податків пішли на поповнення капітальної бази "банків-зомбі", викуп у них проблемних активів і забезпечення гарантій із їх боргових зобов'язань.
"Збереження наднизьких процентних ставок з боку ключових Центробанків світу остаточно наповнило фінансову систему ліквідністю, яка блукає тепер на ринках у пошуках більшої прибутковості і ніяк не бажає перетікати в реальну економіку", - зазначають економісти.
За матеріалами:
Rokf.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас