Сбербанк Росії запропонував карати позбавленням волі боржників із кредитів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Сбербанк Росії запропонував карати позбавленням волі боржників із кредитів

797
Сбербанк пропонує притягувати до кримінальної відповідальності громадян і керівників компаній, які злісно ухиляються від погашення кредиторської заборгованості. Відповідні поправки були запропоновані Сбербанком на парламентських слуханнях в Держдумі у вівторок.
Поправки стосуються статей 177 (злісне ухилення від погашення кредиторської заборгованості) і 195 (неправомірні дії при банкрутстві). Поправки детально описують способи приховування майна боржника - передача його третім особам та ін. В разі виявлення подібних порушень Сбербанком запропоновано позбавляти боржників свободи строком на 5 років, а також штрафувати на суму до 500 тисяч рублів.
Незаконні дії відносно закладеного майна, здійснені заставником, пропонується карати штрафом в розмірі до 80 тис руб, а також позбавленням волі на строк до двох років.
Також Сбербанком запропоновано розширити статтю 195 "Неправомірних дій при банкрутстві". Тепер за здійснення подібних дій при банкрутстві, які спричинили збиток у особливо великих розмірах, може бути введене максимальне покарання у вигляді восьми років позбавлення волі з штрафом до 1 млн рублів.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас