Туреччина планує заповнити нафтопровід Самсун-Джейхан нафтою з Росії, Казахстану і Туркменії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Туреччина планує заповнити нафтопровід Самсун-Джейхан нафтою з Росії, Казахстану і Туркменії

Енергетика
149
Туреччина чекає, що запланований нафтопровід Самсун-Джейхан заповнить переважнонафта з Росії, Казахстану і Туркменії, заявив в інтерв'ю агентству Reuters міністр енергетики Туреччини Танер Йілдиз.
"Після російських ініціатив забезпечити постачання нафти для трубопроводу ми чекаємо закупівлі сировини з Росії, Казахстану і Туркменії", - наводить агентство слова міністра.
Як вказав Йілдиз, "є багато причин, аби підтримати цей проект політично". "Він має стратегічну значущість і допоможе Туреччині стати нафтовим і газовим коридором", - додав турецький міністр.
Нагадаємо, що в жовтні ц.р. російські держкомпанії "Роснефть" і "Транснефть" підписали з італійською ENI і турецькою Calik Holding меморандум про взаєморозуміння, в якому домовилися визначити економічні і контрактні умови участі російських компаній в проекті нафтопроводу Самсун-Джейхан.
На цей тиждень представники "Транснефті" повідомили, що Росія може отримати половину в нафтопроводі Самсун-Джейхан.
Нефтепровоід Самсун-Джейхан, розрахований на прокачування 1,5 млн бар. нафти на день (60-70 млн т нафти на рік). Як планується, 550-кілометрова труба з'єднає турецькі порти Самсун і Джейхан. Вона повинна розвантажити протоки Босфор і Дарданелли на Чорному морі, через які щороку транспортується близько 110 млн т нафти і 40 млн т нафтопродуктів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас