Соколовський вважає домовленість із "Газпромом" про перенесення строку оплати за спожитий в грудні газ на післясвяткові дні принизливою для "Нафтогазу" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Соколовський вважає домовленість із "Газпромом" про перенесення строку оплати за спожитий в грудні газ на післясвяткові дні принизливою для "Нафтогазу"

Енергетика
553
Представник президента з питань міжнародної енергетичної безпеки Богдан Соколовський вважає принизливою для Національної акціонерної компанії "Нафтогаз України" домовленість з російським "Газпромом" про перенесення граничного терміну сплати за спожитий в грудні природний газ з 7 на 11 січня.
Про це він повідомив на прес-конференції.
"Я вважаю, що це принижує компанію ("Нафтогаз"). Мене ображає те, що така компанія, як "Нафтогаз", з таким непоганим менеджментом змушена випрошувати десь мільйон, а десь день відстрочення", - сказав Соколовський.
На його думку, в даній ситуації керівництво "Нафтогазу" є заручником досягнутих в січні 2009 року українсько-російських газових домовленостей.
Як повідомляло агентство, раніше "Нафтогаз" і "Газпром" домовилися про перенесення крайнього терміну оплати Україною наданого в грудні природного газу з 7 на 11 січня 2010, враховуючи неробочі святкові дні.
Згідно із контрактом на постачання газу, "Нафтогаз" зобов'язаний розраховуватися з "Газпромом" за газ до 7 числа місяця, наступного за місяцем постачання.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас