Нелегальна праця в Німеччині через економічну кризу стає усе більш поширеним явищем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нелегальна праця в Німеччині через економічну кризу стає усе більш поширеним явищем

232
Нелегальна праця в Німеччині через економічну кризу стає усе більш поширеним явищем. Точна статистика із цього приводу відсутня, проте професор економіки з університету Лінца Фрідріх Шнайдер, який вивчає феномен нелегальної праці вже 20 років, вважає, що загальний обіг тіньової економіки у ФРН в 2009 році збільшиться на 15 мільярдів євро, досягнувши 365 мільярдів, повідомляє інтернет-видання sueddeutsche.de.
Професор Шнайдер вважає цю тенденцію сповна зрозумілою: адже люди, за його словами, намагаються компенсувати втрати, викликані скороченням робочого дня, відміною наднормових, зростанням безробіття. За висновком Фрідріха Шнайдера, в Німеччині зараз нелегально підробляє кожен п'ятий, а кожен третій використовує нелегальну робочу силу. Проведене Фрідріхом Шнайдером опитування показує, що майже 4 мільйони сімей в Німеччині використовують працю, яка в 95 випадках незадекларована.
Інститут німецької економіки (IW), проте, зазначає, що розростання ринку нелегальної праці має і позитивний аспект: оскільки люди не платять податків, у них з'являється більше грошей, а це додатково стимулює споживчий попит, повідомляє агентство AP.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас