Банки налагоджують життя — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки налагоджують життя

6632
Вчора два банки, що ще недавно належали до групи проблемних, порадували новинами про істотне поліпшення свого становища: з "Національного кредиту" була виведена тимчасова адміністрація і призначений голова правління, а Укргазбанк отримав добро від НБУ на відновлення кредитування.
Андрій Оністрат, глава наглядової ради і власник банку "Національний кредит", вчора оголосив про виведення з банку тимчасової адміністрації (ТА). "Банк на стадії фінансового оздоровлення. Ми йшли за планом з невеликим відставанням, мабуть, на місяць. Мені хотілося достроково вивести ТА, проте через об'єктивні обставини, продиктовані процедурами НБУ, зробили ми це точно в призначений термін", - відзначив він. - Робота банку повністю стабілізована, всі показники в нормі".
Глава наглядової ради також повідомив, що перший транш стабілізаційного кредиту НБУ у розмірі 27 млн. грн. перерахований в "Національний кредит" в п'ятницю, 18 грудня. За словами Андрія Оністрата, левова частка кредиту - близько 99% - піде на погашення картотеки прострочених платежів. "Ми реструктуризували майже всю картотеку за ті п'ять місяців, що перебуваємо в банку. Фактично не реструктуризованими залишилися лише клієнтські платежі на користь бюджету, які в принципі не реструктуризуються. Іншими словами, ці гроші переважно потраплять до бюджету", - пояснив Андрій Оністрат.
В подальших планах банку - декілька нових для України напрямів. "Спробуємо домовитися з НБУ про те, щоб ми забирали на рекапіталізацію кредитні й депозитні портфелі проблемних банків і фондували цей процес з одного боку в НБУ, а з іншого - в МФК або ЄБРР, - поділився планами Оністрат. - Це не суперечить стратегіям жодної з вказаних організацій. Так ми зможемо допомогти НБУ розібратися з клубком невирішених проблем в частині проблемних банків і укрупнитися".
Притому він відмовився озвучити, про що конкретно йде мова, але повідомив, що перший проект вже на підході.
Крім того, зараз група дизайнерів веде роботу зі зміни зовнішності банку "Національний кредит". Андрій Оністрат повідомив, що назва банку залишиться незмінною, проте логотип і все, що з цим пов'язане, буде піддано рестайлінгу. На питання про обсяг коштів, які планується витратити на ребрендинг, він сказав, що "Національний кредит" не має наміру розкидатися грошима. "Ми обійдемося необхідним мінімумом. У моєму розумінні порядок цифр - декілька сотень тисяч доларів", - відзначив він.
В свою чергу, голова правління Укргазбанку Олександр Морозов повідомив, що Нацбанк відновив право Укргазбанку проводити кредитні операції. На даний момент в розробці перебувають проекти, пов'язані з дочірніми підприємствами НАК "Нафтогаз України", двома залізницями та "Енергоатомом". Крім того, Укргазбанк веде переговори з НБУ щодо отримання дозволу на послугу овердрафту по зарплатних картках. "До цієї послуги ми плануємо повернутися на початку наступного року", - сказав Морозов.
В той же час Укргазбанк істотно скоротив філіальну мережу - з 380 відділень до 277. "Ми провели реформу філіальної мережі й залишили ті відділення, які генерують додану вартість. Решту розформували. У планах, природно, нарощування присутності в регіонах, але відштовхуватися будемо винятково від ефективності кожної точки", - заявив Олександр Морозов.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас