Уманський: Для передачі депозитних вкладів банку "Надра" в "Родовід Банк" необхідна докапіталізація останнього на 6,5 млрд грн. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уманський: Для передачі депозитних вкладів банку "Надра" в "Родовід Банк" необхідна докапіталізація останнього на 6,5 млрд грн.

Казна та Політика
1213
Для переведення депозитних вкладів з банку "Надра" в "Родовід Банк" необхідно провести докапіталізацію "Родовід Банку" на 6,5 млрд. грн. Про це в коментарі журналістам повідомив виконуючий обов'язки міністра фінансів України Ігор Уманський.
Він відзначив, що загальна сума зобов'язань за депозитами банку "Надра" перед фізичними особами складає приблизно 7,2 млрд. грн., і з цієї суми приблизно 6,5 млрд. грн. - обсяг гарантованих вкладів.
"Ймовірно, формула і цифра, які будуть необхідні та внесені Національним банком по додатковій капіталізації "Родовід Банку" розраховуватимуться з урахуванням, насамперед, гарантованої суми Фондом гарантування вкладів (6,5 млрд. грн. - ред.), а решта суми буде забезпечена шляхом передачі активів від банку "Надра" "Родовід Банку", - відзначив І.Уманський.
Як повідомлялося, на своєму сьогоднішньому засіданні Кабінет міністрів України має намір прийняти рішення про переведення рахунків вкладників банку "Надра" та активів банку в "Родовід Банк". Про це заявила прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко сьогодні на засіданні КМУ.
Вона підкреслила, що процедура передачі рахунків і активів буде аналогічна тій, яка була використана при передачі рахунків "Укрпромбанку" "Родовід Банку".
Ю.Тимошенко також відзначила, що це питання на засіданні уряду буде розглянуто першим. "Зараз ми пропонуємо включити до порядку денного і прийняти - ми це першим питанням і розглянемо - постанову про те, що всі вкладники "Надра Банку" разом з активами "Надра Банку", які частково забезпечують погашення вкладів, були передані в "Родовід Банк" і щоб до кінця цього року, а точніше, на Новий рік, люди мали можливість отримати свої вклади", - сказала Ю.Тимошенко.
Вона підкреслила, що ця процедура погоджена з міжнародними фінансовими організаціями, і висловила надію, що Національний банк сприятиме процесу переведення активів.
Довідка. ВАТ КБ "Надра" почало свою діяльність в жовтні 1993 року.
Активи банку на 1 жовтня 2009 року складали 25,893 млрд. грн., зобов'язання - 25,392 млрд. грн., власний капітал - 500,571 млн. грн., статутний капітал - 390,363 млн. грн. За підсумками 9 міс. 2009 року "Надра Банк" отримав збиток у розмірі 1,34 млрд. грн.
Найбільшими акціонерами банку "Надра", станом на 1 липня 2009 р., були компанії "Novartik Trading Limited" (60,9967%) і "Manmade Enterprises Limited" (30,7406%).
В банку "Надра" з 10 лютого 2009 року введена тимчасова адміністрація.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас