На польсько-українському кордоні вантажівки чекають проїзду 14 годин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На польсько-українському кордоні вантажівки чекають проїзду 14 годин

361
Вантажні автомобілі в пункті пропуску „Дорогуськ-Ягодин” (Волинська область) на польсько-українському кордоні чекають проїзду близько 14 годин.
Як повідомляє кореспондент УНІАН в Польщі, за даними польських прикордонників і митних служб, в 5 інших наземних пунктах пропуску на кордоні з Україною рух - як вантажних, так і легкових автомобілів - проходить практично без черги.
У відділі польської митної служби в Бялей Подляськей, відповідальній за пункт пропуску в Дорогуську повідомили, що за станом на сьогоднішній ранок в черзі на виїзд з Польщі чекали 240 вантажних автомобілів.
Ще майже 40 були вже оформлені польськими митниками і чекали в'їзду до України.
Співрозмовник УНІАН повідомив, що за минулу ніч польські митники оформили для перетину кордону майже 200 вантажівок.
Представник митної служби зазначив, що збільшення вантажного автомобільного руху на пункті пропуску „Дорогуськ-Ягодин”, який є найкоротшим шляхом до Києва, спостерігається в грудні щороку.
Він пояснив таку тенденцію тим, що багато фірм намагаються доставити товар до кінця року, згідно із підписаними контрактами, і часто квапляться це зробити також тому, аби уникнути з нового року можливої зміни митного законодавства.
Представник митної служби сказав УНІАН, що в пункті пропуску Хребенне-Рава-Руська (Львівська область) вантажним автомобілям максимум доводиться чекати в черзі 1-2 години.
Прес-секретар Надбужанського відділу митної служби Польщі Анжей Войчик, відповідальний за три пункти пропуску на кордоні з Україною, сказав, що досвід попередніх років свідчить про те, що черги в Дорогуську зменшуються в перших числах січня.
За його словами, останнім часом як вантажні, так і легкові автомобілі перетинають кордон без черги.
Прес-секретар Бещадського відділу митної служби Ельжбета Пікор сказала УНІАН, що рух на всіх трьох підпорядкованих відділу пунктах пропуску відбувається без черги.
На 540-кілометровому кордоні між Україною і Польщею діє 6 автомобільних пунктів пропуску, з яких на 4 можна перевозити вантажі фурами.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас