У 2010 році в Росії очікується зростання безробіття — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У 2010 році в Росії очікується зростання безробіття

Казна та Політика
149
У зв'язку із збільшенням з 1 січня 2010 року податкового навантаженням, деякі підприємства будуть вимушені проводити скорочення співробітників, заявив президент Російського союзу промисловців і підприємців Олександр Шохін.
За його словами, якщо найближчим часом не почнеться стійке зростання економіки, не всі підприємства зможуть впоратись із збільшеним податковим навантаженням, зокрема збільшенням податків на фонд заробітної плати на 5-10% залежно від виду діяльності компанії. Таким чином, дуже вірогідне зростання безробіття, зазначив Шохін.
Разом з тим, згідно із даними Інституту економіки перехідного періоду, в грудні поточного року в Росії був встановлений рекорд за кількістю звільнень. Інтенсивність скорочень в промисловості країни зросла за цей період в два рази. Зростання кількості скорочень було зафіксоване у всіх галузях, за винятком лісової і харчової промисловості, а найбільш масштабні звільнення були проведені в металургії і будівельній промисловості.
Варто також зазначити, що Міністерство економічного розвитку Росії знизило прогноз рівня безробіття в країні в 2009 році з 9,3% до 8,9% економічно активного населення. Загальна чисельність безробітних, що розраховується за методологією Міжнародної організації праці, згідно із новим прогнозу, складе 6,5 млн. осіб проти 6,8 млн. за попередньою вересневою оцінкою і 4,8 млн. в 2008 році.
В листопаді, згідно з даними Росстату, загальна чисельність безробітних в Росії збільшилась на 5% - до 6 млн. 131 тис. осіб, а рівень безробіття зріс з 7,7% до 8,1%.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас