ЗАТ "АВК" здійснило перший купонний платіж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЗАТ "АВК" здійснило перший купонний платіж

Фондовий ринок
404
Кондитерська компанія «АВК» виплатила перший купон по облігаціях, випущених 25 липня поточного року. Сума купонних виплат склала 0,44 млн грн. чи 49,3 грн. на одну облігацію, що відповідає номінальній прибутковості облігацій на рівні 20% річних.
Другий купонний платіж по такій же ставці прибутковості буде здійснений 21 січня 2003 року. При цьому на початку січня компанія «АВК» оголосить розмір ставки по купонах на наступні шість місяців (третя і четверта купонні виплати).
Обсяг випуску - 9 млн гривень, термін обігу - 18 місяців. Купонний доход по облігаціях виплачується щокварталу, передбачена піврічна оферта. Дата погашення облігацій ЗАТ «АВК» - 16 січня 2004 року.
Організатором позики виступив Альфа-Банк, андеррайтером – ЗАТ «Альфа Капітал».
ЗАТ «АВК» утворено в 1991 року як підприємство, що здійснювало постачання сировини підприємствам кондитерської промисловості. У 1993 році компанія організувала власне виробництво кондитерських напівфабрикатів і виробів. У 1996 році до складу «АВК» увійшла Донецька кондитерська фабрика, у 1997 році – Луганська і Мукачівська кондитерські фабрики. В даний час завершилося будівництво нової кондитерської фабрики в Донецьку, що включає на сьогоднішній день три виробничі лінії. Оборот компанії «АВК» у 2001 рік склав 75 млн доларів США, чистий прибуток – 6 млн доларів США. У 2000 році компанія одержала міжнародний сертифікат якості ISO 9001. У рейтингу «Української Інвестиційної Газети» за 2001 рік компанія «АВК» зайняла друге місце по обсягах чистого прибутку і третє місце по обсягах реалізації серед підприємств кондитерської промисловості.
У номенклатурі компанії більш 240 найменувань кондитерських виробів і близько 30 видів шоколадних глазурей. Реалізація продукції на внутрішньому ринку ґрунтується на продажах з використанням відомих торгових марок, що належать компанії. Найбільш популярними марками є «Мажор», «Мікс-Мажор», «Желе». Компанія має розгалужену мережу дистрибуторів, що поставляють її продукцію в усі регіони України. Частка компанії на українському ринку кондитерських виробів складає близько 14%. Компанія також експортує продукцію в країни ближнього і далекого зарубіжжя (частка експорту від загальної реалізації в 2001 р. склала 26%), при цьому основна частина експорту приходиться на Росію.
ЗАТ «Альфа-Банк» (Україна) поступально й ефективно розвивається на Україні як універсальний банк, що пропонує своїм клієнтам максимальний набір банківських продуктів і послуг. Валюта балансу банку за перше півріччя зросла на 38,7% і на 1 липня 2002 року склала 254,869 млн грн. Капітал склав 73,491 млн грн. Обсяг коштів клієнтів зріс на 13,3% - до 74,704 млн грн. У жовтні 2001 року Альфа-Банк почав власну емісію міжнародних пластикових карт Visa Int. в Україні.
Найбільш великі клієнти Альфа-Банку на Україні - ВАТ «Дніпроспецсталь», НПІГ «Інтерпайп», ВАТ «Сумське НПО ім. Фрунзе», ТД «Жидачівський паперовий комбінат», ВАТ «Насосенергомаш», ПІІ «Тнк-Україна», ЗАТ АСК «Остер-Київ», ЗАТ «АРС», ВАТ «Азов», ЗАТ «АВК», АТ «ДАНКО», СП ТОВ «Метален», ВАТ «Нікопольський завод феросплавів», ТОВ «Магній» (Калушський завод «Магній»).
Успішно реалізуються власні інвестиційні проекти Альфа-Банку в області засобів масової інформації і фармацевтики, серед яких ЗАТ «Новий канал», ЗАТ «Наше Радіо», ЗАТ «Діорама» - видавець газети «Діорама плюс «Московський Комсомолець», ВАТ «Галичфарм».
У 2002 році Альфа-Банк планомірно розширює свою присутність в українських регіонах: у вересні відкрита філія в Донецьку, у жовтні - у Харкові, відкриються філії в Дніпропетровську і Миколаєві, відділення в Киеві.
За матеріалами:
Альфа-Банк
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас