ОПЕК почала запуск відкладених раніше через кризу проектів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ОПЕК почала запуск відкладених раніше через кризу проектів

Енергетика
221
Країни, що входять до Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК), повернулися до запуску деяких відкладених у зв'язку з кризою проектів, повідомив президент організації і міністр нафти Анголи Хосе Марія Ботельо де Васконселос на конференції картелю в Луанді.
"Ціни почали рухатися вгору на комфортніші рівні. Це добра новина для інвестицій у виробничі потужності й майбутні постачання. Деякі відкладені проекти були знову запущені в країнах-членах ОПЕК", - сказав він під час прямої трансляції конференції на сайті картелю.
Президент ОПЕК також відзначив, що на зустрічі обговорюватиметься ситуація сильної волатильності ринку в 2009 році. "Ми працюватимемо над відновленням стабільності ринку і задоволенням інтересів споживачів і виробників", - сказав він.
За словами президента ОПЕК, не лише ОПЕК має вживати заходів для збалансування ринку, але і решта постачальників.
Як повідомлялося, ОПЕК відклала 35 проектів з 150 з розвитку нафтовидобування у зв'язку з відсутністю попиту на сировину. Реалізувати ці проекти картель мав намір в 2009-2013рр. В результаті, потужності ОПЕК могли б вирости ще на 14 млн б/д. Картель вважав недоцільним інвестувати в проекти зі збільшення видобутку, в той час коли попит і ціни на нафту недостатньо високі. Тому 35 проектів було відкладено на термін після 2013 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас