Посол РФ в КНР: Наступного року товарообіг між Росією і Китаєм піде на збільшення — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Посол РФ в КНР: Наступного року товарообіг між Росією і Китаєм піде на збільшення

97
Російсько-китайські відносини в поточному році розвивалися в контексті загальної міжнародної політичної і економічної ситуації. З цієї причини було відзначено 25% зниження товарообігу. Проте модель економічних відносин майбутнього року вказує на збільшення обсягів торгівлі між двома країнами. Про це заявив посол РФ в КНР Сергій Разов на прес-конференції, присвяченій підбиттю підсумків розвитку відносин між Росією і Китаєм в 2009 році.
С.Разов підкреслив, що Росія і Китай дивляться з помірним оптимізмом на розвиток двосторонньої торгівлі з трьох причин. Скорочення вартісного вираження товарообігу сталося, перш за все, через зниження світових цін на товари, що поставляються. Зниження ж фізичного обсягу було значно меншим, якщо світові ціни підуть на підвищення, то обсяги товарообігу можуть швидко відновитися.
По-друге, кризові явища дозволили виявити структурні недоліки в торгівлі між двома країнами, при цьому варто зазначити, що за 2009 рік в області оптимізації структури двосторонньої торгівлі сталися позитивні зміни, свідченням цьому стало зростання частки технічного устаткування в російському експорті в Китай.
Третьою причиною є створення нових великих проектів у економічному співробітництві між двома країнами. Головними з яких стали домовленість про довгострокові постачання нафти з Росії до Китаю і будівництво відгалуження від нафтопроводу "Східний Сибір-Тихий океан".
"Незважаючи на те, що глобальна фінансова криза негативно позначилася на розвитку російсько-китайської торгівлі, криза не мала негативного впливу на двосторонні зв'язки в інших сферах. Російсько-китайське партнерство стратегічної взаємодії, як і раніше, розвивається динамічно і стало ще глибшим та ефективнішим", - сказав посол.
Також він додав, що кожна зустріч керівників двох країн дозволяє додати нову динаміку розвитку міждержавних відносин. Наступного року керівники двох країн мають намір збільшити кількість взаємних візитів і зустрічей. У Росії пройде Рік китайської мови. Також обидві сторони готові відзначити 65-річчя перемоги в Другій світовій війні.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас