РФ і Туркменістан домовилися про відновлення постачань газу в об'ємі до 30 млрд куб.м на рік — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ і Туркменістан домовилися про відновлення постачань газу в об'ємі до 30 млрд куб.м на рік

Енергетика
193
Росія і Туркменістан домовилися про відновлення в період з 1 по 10 січня 2010 року постачань туркменського газу в об'ємі до 30 млрд кубометрів щороку.
Відповідну зміну і доповнення до контракту купівлі-продажу природного газу (від 10 квітня 2003 року) в понеділок в Ашгабаді підписали заступник голови правління "Газпрому" Олександр Медвєдєв і глава державного концерну Туркменістану "Туркменгаз" Нурі Мухаммедов.
Документи були підписані у присутності президентів Росії і Туркменістану Дмитра Медвєдєва і Гурбангули Бердимухаммедова.
"Дані документи визначають всі умови відновлення постачань, а також їх об'єми, ціни і режими", - повідомив журналістам О.Медвєдєв.
За його словами, документи передбачають відновлення постачань газу "з 1 січня, або не пізніше за 10 січень 2010 року" в об'ємі до 30 млрд кубометрів на рік.
"Вперше в історії російсько-туркменських відносин у газовій сфері постачання газу здійснюватимуться на основі формули ціни, яка повністю відповідає умовам європейського газового ринку", - підкреслив О.Медвєдєв.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас