Центробанк Китаю: Долар продовжить знецінюватись — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Центробанк Китаю: Долар продовжить знецінюватись

Валюта
1509
Американська валюта продовжить знецінюватися ще впродовж довгого часу, а найбільша в світі економіка довго буде ослабленою. Таку точку зору озвучив консультант китайського Центробанку Фань Ган на фінансовому форумі, повідомляє Reuters.
"Теперішня криза - криза американської валюти. Основні проблеми США - долар і величезний держборг. Врешті-решт, ця проблема має бути вирішена за допомогою знецінення долара", - заявив Фань Ган, який є членом комітету з грошово-кредитної політики Народного банку Китаю.
"Зазвичай для повного відновлення економіки після кризи потрібно близько двох років. Минув лише рік, і ще рано говорити про те, чи відродилась американська економіка після спаду", - підкреслив консультант ЦБ Піднебесної.
За його словами, американська економіка залишиться слабкою впродовж довгого часу. В цілому ж розвинені країни завжди довго відновлюються", - вважає Ган. "У США досить ліквідності, але через песимізм інвесторів попит невисокий. На цьому фоні в довгостроковій перспективі долар, поза сумнівом, впаде в ціні, хоча найближчим часом його курс коливатиметься", - зазначив експерт.
Схожої точки зору дотримується і провідний валютний стратег RBS Global Banking and Markets Алан Раскін. На його думку, маловірогідно, що американський Центробанк почне піднімати ставки раніше середини наступного року. "А навіть якщо це станеться, швидкого зростання ставок в США все одно чекати не варто", - додає експерт.
В свою чергу провідний валютний стратег Westpac Річард Франуловіч вважає, що ставки в США ще не скоро повернуться на докризовий рівень 5%. Тому найближчим часом падіння курсу долара відносно провідних світових валют, швидше за все, продовжиться, зазначає він.
Нагадаємо, розмови про швидку девальвацію долара ведуться вже не перший день. Більшість експертів погоджуються на думці, що поточне зростання курсу долара - тимчасове явище і що незабаром американська валюта знов почне дешевшати. За їхніми словами, тиск на зниження долара збережеться на тлі низьких облікових ставок в США.
За минулий період цього року американська валюта подешевшала відносно кошика валют приблизно на 7%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас