П'ять банків позбавили гарантування вкладів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

П'ять банків позбавили гарантування вкладів

13916
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) перевів з категорії учасників в категорію тимчасових учасників п'ять банків, позбавивши їх, таким чином, гарантованої суми повернення вкладу.
Про це говориться в повідомленні Фонду в офіційній пресі.
Зокрема, Фонд позбавив гарантій вкладів наступні банки: "Діалогбанк" (м. Дніпропетровськ), "Інпромбанк" і "Зембанк" (м. Харків), банк "Столиця" і банк "Українська фінансова група (УФГ)" (м. Київ). Також ФГВФО виключив з Реєстру учасників "Банк регіонального розвитку (БРР)" (м. Київ) у зв'язку з ліквідацією банку. Крім того, Фонд повернув гарантування вкладів банку "Володимирський" (м. Суми), відновивши його в статусі учасника фонду.
Нагадаємо, станом на 21 грудня 2009 року постійними учасниками Фонду є 171 банк, тимчасовими учасниками - 12 фінустанов. Фонд здійснює виплати гарантованих сум вкладникам 5 банків.
Фонд гарантування вкладів фізичних осіб (ФГВФО) створений в лютому 1999 року і є державною спеціалізованою установою, яка виконує функції державного управління у сфері гарантування вкладів фізосіб.
Розмір гарантованої суми відшкодування із вкладів, включаючи відсотки, складає 150 тис. грн.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас