Німеччина видала один з двох дозволів на здійснення робіт із будівництва газогону Nord Stream — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина видала один з двох дозволів на здійснення робіт із будівництва газогону Nord Stream

Енергетика
194
Німеччина видала один з двох дозволів на здійснення робіт із будівництва газогону Nord Stream. Згідно із повідомленням оператора проекту - компанії Nord Stream AG, сьогодні компанія отримала дозвіл на будівництво в територіальних водах Німеччини 50-кілометрової ділянки нафтопроводу загальною довжиною 1223 км. У найближчі декілька тижнів очікується отримання другого дозволу - на будівництво 31-кілометрової ділянки газопроводу у винятковій економічній зоні (ВЕЗ) Німеччини, а також другого дозволу від Фінляндії.
Газогін Nord Stream - принципово новий маршрут експорту російського газу до Європи, який пройде через акваторію Балтійського моря від бухти Портова (район м. Виборг) до узбережжя Німеччини (район р. Грайфсвальд). Його довжина складе близько 1 тис. 200 км. Будівництво газопроводу планується почати навесні 2010р.
Компанія Nord Stream AG була утворена в грудні 2005 р. для проектування, будівництва і експлуатації магістрального газопроводу "Північний потік". Частки в Nord Stream AG розподілені таким чином: "Газпром" - 51%, Wintershall Holding AG - 20%, E.On Ruhrgas AG - 20% і Gasunie - 9%.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас