З 1 січня багатодітні родини отримають 50% знижки на комунальні послуги і квартплату — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 січня багатодітні родини отримають 50% знижки на комунальні послуги і квартплату

Казна та Політика
836
З 1 січня 2010 року багатодітним сім'ям надається 50%-а знижка на оплату комунальних послуг, на оплату житла і палива. Це передбачено Законом "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з питань соціального захисту багатодітних сімей", котрий набуває чинності з цього числа.
Закон, прийнятий в травні поточного року, вносить правки до Закону України "Про охорону дитинства", згідно з яким багатодітним сім'ям надаються такі пільги, як 50%-а знижка на оплату житла (квартирна плата) в межах норм, передбачених чинним законодавством (21 кв. метр загальної площі житла на кожного члена сім'ї, що постійно проживає в житловому приміщенні, а також додатково 10,5 кв. метра на сім'ю).
Також багатодітним сім'ям надається 50%-а знижка на оплату комунальних послуг (газопостачання, електропостачання та інші послуги) і вартість зрідженого балонного газу для побутових потреб. Площа житла, на яку надається знижка при розрахунках плати за опалювання, становить21 кв. метр опалювальної площі на кожного члена сім'ї, який постійно проживає в житловому приміщенні (будинку), і додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.
Крім того, з 1 січня 2010 року передбачена 50%-а знижка вартості палива, у тому числі рідкого, в межах норм, визначених законодавством, у випадку якщо відповідні будинки не мають центрального опалювання.
Пільги на квартплату, на оплату комунальних послуг і вартість палива надаються багатодітним сім'ям незалежно від вигляду житла і форми власності на нього.
Крім того, з 1 січня 2010 року багатодітні сім'ї отримають телефони в квартири поза чергою. Також їм надаватиметься 50%-а знижка на абонплату.
За матеріалами:
Простобанк Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас