Банкір: Реально оцінити проблемні активи сьогодні Неможливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банкір: Реально оцінити проблемні активи сьогодні Неможливо

461
Визначення реальної ринкової вартості проблемних активів банків - одна з найбільш важливих проблем на сьогодні для банківської системи, заявив піж час засідання Фінансового прес-клубу, організованого за участю "Дзеркала тижня" заступник голови правління Укрсиббанку Сергій Панов.
За словами банкіра, відсутність механізму оцінки реальної ринкової вартості проблемних активів заважає як їх правильному обліку, так і активному здійсненню операцій з ними.
"Ми знаходимося в стані невизначеності відносно реальної вартості активу, - пояснив Панов. - Кожен ризик - він різний, універсального механізму його оцінки у нас немає. Можна використовувати різну кількість методик, для цього достатні багато сертифікованих оцінювачів. Але скрізь результатом є тільки отримані або виручені від продажу активів гроші".
У такій ситуації, як підкреслив банкір, "на сьогодні основний шлях - це реструктуризація, як це не банально звучить".
Крім того, Панов акцентував, що повинен бути створений ефективний механізм продажу проблемних активів. "Як, на яких умовах, хто буде учасником, як можна буде під ці продані активи фінансуватися - достатньо великий спектр питань, які потрібно прояснити якумога найшвидше, виходячи з того, як ці проблеми бачить Нацбанк", - відзначив він.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас