Забудовник відсудив у банку куплені по іпотеці квартири — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Забудовник відсудив у банку куплені по іпотеці квартири

Нерухомість
3747
Афера столичної компанії "Еліта-центр" стала першою ластівкою серед великих надувань останніх років, пов'язаних з нерухомістю.
В січні 2008-го 35-річний Андрій Євдокимов вирішив ризикнути. Друзі на тлі кризи, що наближається, відмовляли його від придбання квартири, але він не послухав. Йому приглянулася новобудова на розі вул. Ульянова і пр. Кірова, який вже до кінця року обіцяли заселити. Сто тисяч гривень Андрій вніс відразу, а на решту вартості квартири, сто двадцять п'ять, узяв кредит. Підрядником будівництва виступила компанія "Авіста-трейдінг", замовником - Фонд фінансування будівництва в особі "Укрпромбанку".
"Коли у банку почалися фінансові проблеми, виходити з ФФС нам заборонили. В кінці літа "Авіста" спробувала в судовому порядку розірвати всі договори з банком. У грудні вже апеляційний суд виніс ухвалу, якою задовольнив вимоги забудовника. В результаті "Авіста" отримала будинок без мешканців у ньому і 12 мільйонів від "Укрпромбанку". Ми ж залишилися без грошей і квартир", - пояснив нам Андрій. Тепер "Укрпромбанк" повинен буде повернути людям гроші. Але у банку зараз інші клопоти - він переїжджає в "Родовід" і готується до ліквідації.
З точки зору забудовника жодних проблем немає. "Хай банк розбирається з клієнтами сам. Ухвала суду є, що вам ще треба?" - дивується співзасновник "Авіста-трейдінг" Сергій Щукін.
"Наразі забудовник шукатиме спосіб відчуження цих квартир. Можливо, з цією метою оголосить банкротство. Банк гроші не поверне, навіть якщо мешканцям удасться відсудити їх - просто не вистачить статутного фонду, - вважає незалежний юрист Дмитро. - Мені це нагадує "Еліта-центр", але під іншим соусом. На жаль, таких будівництв в області декілька".
За матеріалами:
Realt.UA
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас