Нафта, ймовірно, подорожчає на наступному тижні слідом за зростанням попиту в США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта, ймовірно, подорожчає на наступному тижні слідом за зростанням попиту в США

Енергетика
393
Ціна нафти, ймовірно, зросте наступного тижня, оскільки її запаси , а також нафтопродуктів в США можуть зменшитись через відновлення попиту, повідомило агентство Bloomberg.
Двадцять два з 48, або 46%, опитаних аналітиків чекають підвищення вартості нафти. Останній раз до цього такий "бичачий" настрій спостерігався ще в липні. П'ятнадцять респондентів (31%) прогнозують зниження цін. Ще одинадцять експертів заявили, що не чекають значних змін.
Міністерство енергетики США опублікувало звіт, згідно з яким попит на енергоносії виріс минулого тижня на 6,7%, - до 19,6 млн барелів на добу. Подібний тижневий приріст є максимальним з травня 2004 року, а рівень вжитку - з серпня цього року. Попит на дистиляти, включаючи дизельне і пічне паливо, підскочив на 14% - до 3,79 млн барелів на добу.
"Попит на дистиляти значно збільшився", - стверджує президент консалтингової фірми Cameron Hanover Inc. Пітер Бейтель.
Комерційні запаси дистилятів зменшились на 2,96 млн барелів - до 164,4 млн барелів за тиждень, що завершився 11 грудня. Товарні запаси нафти також знизилися, оскільки зменшилися обсяги імпорту, тоді як запаси бензину збільшились.
В минулу п'ятницю 43% аналітиків чекали зниження цін на нафту. Проте з початку тижня нафта подорожчала на 4,4%. Котирування січневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на нью-йоркській товарній біржі (NYMEX) в п'ятницю зросли на $0,66 (0,91%) - до $73,31 за барель.
В поточному році нафта подорожчала на 64% після падіння на 54% в 2008 році. Прогнози аналітиків за результатами щотижневого опитування Bloomberg виправдовувалися в 46% випадків з початку проведення таких досліджень в квітні 2004 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас