Росія видала дозвіл на будівництво Nord Stream — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія видала дозвіл на будівництво Nord Stream

Енергетика
385
Росприроднагляд видав дозвіл на будівництво морської ділянки російської секції газопроводу Nord Stream, повідомляється в прес-релізі оператора проекту - Nord Stream АG.
Росія стала четвертою з п'яти країн, дозволи від яких необхідні для будівництва газопроводу. Раніше дозволи видали Данія, Фінляндія і Швеція. Останній дозвіл має видати Німеччина.
В рамках процесу отримання дозволів у Росії документація за проектом Nord Stream пройшла процедури державної екологічної експертизи в листопаді 2008 року, а також головної державної експертизи Росії в травні 2009 року.
Через російські води пройде 123 км газопроводу.
Nord Stream - 1223-кілометровий газопровід, який планується прокласти по дну Балтійського моря від узбережжя Росії під Виборгом до узбережжя Німеччини в районі Грайфсвальда.
Будівництво газопроводу планується почати навесні 2010 року. Пуск першої нитки потужністю 27,5 млрд кубометрів газу на рік намічений на 2011 рік; з введенням другої нитки потужність планується довести до 55 млрд кубометрів на рік.
АВТ "Газпром" володіє 51% капіталу СП Nord Stream AG, BASF/Wintershall і E.ON Ruhrgas мають однакові частки - по 20%, частка N.V. Nederlandse Gasunie складає 9%. Ведуться переговори про входження в проект французької GDF Suez.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас