Банк Японії зберіг ставку біля нуля, заявивши про рішучість боротись із дефляцією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банк Японії зберіг ставку біля нуля, заявивши про рішучість боротись із дефляцією

Валюта
248
Банк Японії в п'ятницю, як і очікувалося, залишив без змін ключову відсоткову ставку за кредитами overnight на рівні 0,1% річних, також він залишив колишньою оцінку стану економіки Японії, яка насилу відновлюється після кризи.
ЦБ випустив в п'ятницю спеціальну заяву відносно своєї довгострокової політики в сфері процентних ставок, згідно із якою, цитує документ агентство Bloomberg, ЦБ не миритиметься зі змінами індексу споживчих цін "нижче або на рівні нуля".
Керівництво банку вважає оптимальним рівень інфляції близько 1%. "Ми вважаємо важливим завданням виведення Японії з дефляції і повернення економіки на траєкторію стійкого зростання в умовах цінової стабільності", - говориться в заяві.
В підсумковій заяві ЦБ наголошується, що економіка Японії відновлюється, проте "немає достатньої динаміки, яка могла б підтримати стійке пожвавлення внутрішнього попиту з боку приватного сектора".
Банк Японії не змінював ставку вже 12 місяців. На початку грудня японський ЦБ оголосив про ослаблення грошово-кредитної політики за рахунок масованого вливання коштів в економіку, аби побороти дефляцію: банк почав надання комерційним банкам тримісячних кредитів під 0,1% річних, виділивши на ці цілі 10 трлн єн ($115 млрд).
Зі свого боку, нещодавно уряд Японії затвердив доповнення до держбюджету на поточний фінансовий рік, включивши в нього близько $80 млрд нових витрат на підтримку відновлення економіки.
Опубліковане в понеділок щоквартальне опитування Банку Японії надало ринку змішані сигнали: відновлення економіки залишається слабким. Настрої підприємців покращуються, але при цьому багато компаній прогнозують скорочення інвестиційних планів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас