ЄБРР виділив Молдові 5 млн дол. для кредитування малого бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄБРР виділив Молдові 5 млн дол. для кредитування малого бізнесу

Кредит&Депозит
157
Європейський банк реконструкції та розвитку (ЄБРР) надав Молдові 5 млн дол. для кредитування мікро- і малих підприємств. Як повідомили РБК в постійному представництві ЄБРР в Кишиневі, кошти будуть виділені компанії Microinvest, з якою було підписано кредитну угоду терміном на 3 роки.
Документ підписали гендиректор Microinvest Артур Мунтяну і постійний представник ЄБРР в Молдові Лібор Кркоска.
Надані кошти будуть використані для надання кредитів малим і мікропідприємствам Молдови терміном на 3 роки. Кредити надаватимуться за ринковою ціною, тобто з відсотковою ставкою, що існує на ринку Молдови.
Тижнем раніше ЄБРР виділив для підтримки розвитку сільськогосподарської інфраструктури Молдови кредит в сумі 12 млн дол. Ці кошти отримала Trans Oil Group - найбільша в країні компанія, яка займається торгівлею зерном, яка побудувала завод з виробництва рослинної олії в м. Чадир-Лунга, а також зерновий термінал в порту Джурджулешти. Частина кредиту, наданого їй, буде направлена на погашення короткочасного кредиту, взятого для будівництва Trans Oil Group названого заводу з виробництва рослинної олії. Інша частина ресурсів Євробанку призначена для поповнення капіталу і закупівлі зернових.
Відзначимо, 17 листопада ц.р. ЄБРР виділив Молдові 15 млн євро для кредитування малих і середніх підприємств. Кошти надані одному з найбільших банків Молдови - Молдінконбанку і будуть використані для фінансування інвестицій і поповнення капіталу малих і середніх підприємств Молдови за допомогою надання їм середньо- і довгочасних кредитів в розмірі до 1 млн євро.
Нагадаємо, з початку своєї діяльності в Молдові ЄБРР інвестував понад 325 млн євро в різні сектори економіки Молдови. Крім того, фонди ЄБРР дозволили залучити до Молдови додаткові інвестиції понад 240 млн євро.
Як повідомлялося, ЄБРР прогнозує на 2009 р. спад валового внутрішнього продукту Молдови на 8,5% проти зростання ВВП на 7,2%, зареєстрованого роком раніше, Згідно з доповіддю ЄБРР, в 2010 р. зростання ВВП Молдови складе 1,5%. Як заявив в жовтні ц.р. економіст ЄБРР з Молдови Алекс Кірмічіу, прогнозований Євробанком спад економіки Молдови на 8,5% обумовлений тим, що молдовська економіка переживає серйозну економічну кризу в 2009 р. через скорочення надходжень до бюджету і зменшення грошових переказів гастарбайтерів з-за кордону.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас