Екс-дружина мільярдера Стівена Коена звинуватила його і інсайдерстві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Екс-дружина мільярдера Стівена Коена звинуватила його і інсайдерстві

397
Засновника хедж фонду SAC Capital Advisors і легендарного трейдера-мільярдера Стівена Коена звинуватила в інсайдерстві колишня дружина. Вона стверджує, що Коен приховав від неї мільйони доларів.
Твердження Патріції Коен, названі представником її екс-чоловіка "смішними". Вони відносяться до крупної операції 1986 року з придбання компанії Radio Corporation of America (RCA) машинобудівною корпорацією General Electric за $6,3 млрд. Колишня дружина вказала, що трейдер в кінці 1985 і на початку 1986 року заробив на здобутті інсайдерської інформації значний прибуток.
Коена вже викликали до суду у зв'язку з цією справою в червні 1986 року, і він був допитаний співробітниками Комісії з цінних паперів і бірж. Проте мільярдер, який в ті часи працював трейдером в нині неіснуючій компанії Gruntal&Co., скористався своїм правом зберігати мовчання, яке дає п'ята поправка до конституції США. В результаті проти Коена не було висунуто жодних звинувачень, уточнює Reuters.
За допомогою позову, поданого до федерального суду Манхеттена, Патріція Коен прагне відшукати мільйони доларів, які, на її думку, колишній чоловік заховав від неї під час їх шлюборозлучного процесу в 1989 році. Представник Коена упевнений в необґрунтованості цих звинувачень, одночасно докоряючи адвокатам в "допомозі в тому, що можна розглядати лише як явну спробу здирництва грошей".
Що стосується самої операції із покупки GE компанії RCA, то чутки про це стали просочуватися на ринок на початку грудня 1985 року. За декілька днів до офіційного оголошення операції 11 грудня того ж року, вартість акцій RCA злетіла на $16 до $63 за штуку. Незабаром після цього SEC почала розслідування за ознаками інсайдерської торгівлі. В результаті було висунуто звинувачення проти декількох осіб, у тому числі одного банкіра з Уолл-стріт, який працював над поглинанням. Жодних звинувачень проти Коена тоді не прозвучало.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас