Довіра до світової економіки максимальна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Довіра до світової економіки максимальна

Казна та Політика
403
Довіра до світової економіки знаходиться поблизу максимальних значень на тлі позитивних новин із США. Згідно із останніми звітами, відновлення найбільшої економіки світу набирає обертів, і все більше американських банків готові виплатити борги перед державою, повідомляє k2kapital.
Такі дані були отримані під час опитування інвесторів на шести континентах агентством Bloomberg. Глобальний індекс довіри Bloomberg Professional Global Confidence впав в поточному місяці до 58,9%, тоді як в листопаді становив 60,3%. У вересні 2009 року було зафіксовано максимальне значення цього показника на рівні 61,7%. Індекс відстежується протягом останніх двох років, а в попередніх 5 місяців його значення стабільно перевищувало 50%, що говорить про панування серед інвесторів оптимістичних настроїв.
"Немає жодних ознак того, що відновлення глобальної економіки припинилось. Американська економіка збільшує зростання, а Європа реєструє повільніше відновлення. Навіть якщо рівень індексу довіри у цей момент не підтверджує цю тенденцію, то все одно нічого страшного не станеться", - говорить старший економіст по Європі з голландського банку Fortis Bank Нік Коуніс.
Індекс довіри серед учасників опитування в США виріс до 47,7% з колишніх 46,9%, зафіксованих в листопаді. "Ми отримали трохи оптимістичніші результати, тому що ринок праці наближається до свого дна. Ми чекаємо продовження зростання світової економіки", - говорить нью-йоркський економіст Credit Suisse Group AG Джонатан Базіль. Аналогічний показник в Західній Європі виріс за місяць з 47,7% до 50,9%, вперше перевищивши рубіж в 50%. При цьому найбільш песимістичними залишаються інвестори в Іспанії.
Учасники опитування висловили різні думки з приводу перспектив фондових ринків протягом наступних шести місяців. Так, респонденти їх США, Японії та Іспанії чекають падіння курсу акцій, тоді як у Франції, Німеччині і Італії прогнозують зростання на фондових ринках. В той же час, інвестори в США і Європі висловили упевненість в тому, що в найближчих 6 місяців короткострокові відсоткові ставки зростуть.
Опитування Bloomberg було проведено в період з 7 по 11 грудня серед 1934 осіб.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас