Держборг США збільшили на 290 млрд дол. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Держборг США збільшили на 290 млрд дол.

Казна та Політика
492
Палата представників конгресу США схвалила сьогодні закон, що передбачає підвищення верхньої планки державного боргу на 290 млрд дол. - до 12,4 трлн дол. для фінансування витрат уряду США протягом ще шести тижнів.
Таким чином, цей законопроект буде направлено в сенат США, який зобов'язаний буде його прийняти як необхідний захід для стабілізації економіки, передає Associated Press.
Необхідність прийняття даного заходу з'явилася в результаті надмірного збільшення дефіциту державного бюджету США, що склав у вересні ц.р. 1,4 трлн дол. Поточна межа заборгованості, встановлена законодавством на рівні 12,1 трлн дол., як очікується, буде досягнута вже до 31 грудня 2009 р.
Незважаючи на прийняте сьогодні рішення, більша частина демократів розраховувала на схвалення значно більшої суми - близько 2 трлн дол., - щоб уникнути повторного голосування перед проміжними виборами в 2010 р. Однак необхідного результату не вдалося досягти у зв'язку з існуючими розбіжностями всередині Демократичної партії. Що стосується представників Республіканської партії, то всі вони одноголосно виступили проти цього законопроекту.
У тому, що прийнятий сьогодні палатою представників законопроект буде схвалений сенатом, майже немає сумнівів, оскільки в разі досягнення "планки" держборгу Вашингтон вперше опиниться в стані технічного дефолту за своїми зобов'язаннями. Це завдасть колосального удару кредитному рейтингу Америки.
Нагадаємо, про необхідність підвищення планки держборгу Мінфін США говорив ще в серпні ц.р. "Необхідно підняти планку доти, поки не досягнемо встановлену межу держборгу; це дозволить громадянам та інвесторам у США та в усьому світі зберегти впевненість в тому, що Америка ніколи не змінює своїх зобов'язань", - заявив міністр фінансів Тімоті Гайтнер.
Наприкінці серпня Міжнародне рейтингове агентство Moody's Investors Service підтвердило кредитні рейтинги Сполучених Штатів на вищому рівні - Aaa, обґрунтувавши це тим, що цей рівень підтримується провідною роллю країни у світових фінансах і торгівлі, гнучкістю американських ринків і відкритістю торговельних і фінансових режимів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас