Росіян примусять показувати паспорт при купівлі алкоголю — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіян примусять показувати паспорт при купівлі алкоголю

Казна та Політика
264
До Держдуми внесено законопроект, який закріплює право продавця запитувати посвідчення особи при покупці алкогольної продукції і пива, повідомляє ИТАР-ТАСС.
Автором ініціативи виступив депутат від "Єдиної Росії" Віктор Звагельський. Він звернув увагу колег на те, що вимога продавця про надання посвідчення особи частенько не виконується покупцями, оскільки не має під собою достатнього законного обґрунтування.
Дотримуючись заборони про продаж алкоголю неповнолітнім, продавці вимушені приймати рішення на підставі власних суб'єктивних думок. На думку Звагельського, це призводить до фактичної доступності алкоголю для неповнолітніх.
Втім, новий законопроект також не передбачає, що продавець зобов'язаний вимагати у покупця паспорт - ця можливість залишається на розсуд продавця.
Звагельський послався на досвід західних країн, де продаж будь-яких алкогольних напоїв неповнолітнім категорично заборонено, і ця заборона неухильно виконується, тому що продавець має право вимагати документи, які підтверджують вік покупця.
В середині серпня 2009 року президент Росії Дмитро Медведєв провів нараду, присвячену заходам із зменшення вживання алкоголю в країні. Під час наради Медведєв доручив уряду до 1 березня 2010 року оцінити наслідки введення держмонополії на алкогольну продукцію.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас