Тігіпко вважає, що Україні необхідно розвивати альтернативний напрям постачань газу - морем — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тігіпко вважає, що Україні необхідно розвивати альтернативний напрям постачань газу - морем

Енергетика
199
Кандидат в Президенти Сергій Тігіпко вважає, що Україні потрібно розвивати альтернативний напрям постачань газу - морем. Про це повідомили в прес-службі С.Тігіпка.
"Побудувавши термінал для прийому зрідженого газу, ми зможемо отримувати паливо з Алжиру, Єгипту, Катару й інших країн", - заявив С.Тігіпко. На його переконання, стабільність постачань газу так само важлива, як і справедлива ціна на нього.
"Диверсифікація шляхів доставки енергоресурсів - це питання національної безпеки", - відзначив С.Тігіпко, коментуючи, зокрема, інформацію про відкриття газопроводу Туркменія-Китай, яке відбулося напередодні.
"Побудована Китаєм труба серйозно підсилила конкуренцію за центрально-азіатський газ. Незважаючи на те, що весь імпортний газ Україна отримує з Росії, в його структурі незримо присутнє туркменське, узбецьке і казахстанське паливо. Якщо значна частина цих об'ємів піде в Китай, за декілька років може виникнути питання про те, що комусь газу просто не вистачить", - відзначив С.Тігіпко.
"Україна - не лише транзитер газу, але і крупний його споживач, і саме в питанні споживання блакитного палива наша країна і Європейський Союз - основні конкуренти", - переконаний політик. Як і Китай, Європа хоче дістати прямий доступ до газу з Центральної Азії. З цією метою і будується газопровід Nabucco.
Тому, упевнений С.Тігіпко, доволі привабливою є перспектива постачань газу морем.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас