Точка зору: Не варто чекати експансії долара на внутрішньому ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Точка зору: Не варто чекати експансії долара на внутрішньому ринку

Валюта
7421
"Чи можливий курс 6 - 6,5? Якщо четвертий транш МВФ не надійде, а я вважаю, що він не надійде, баланси вже закриваються у всіх серйозних фінансових установах, то не варто чекати експансії долара на внутрішньому ринку", - таку думку висловив президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.
"Навіщо ці 3,5 млрд дол. четвертого траншу, адже збільшення доларових надходжень збільшить пропозицію доларів на внутрішньому ринку, тобто їх потрібно буде спочатку реалізувати, а потім направляти на потреби уряду. Ясно, що таке надходження на внутрішній ринок зміцнить курс гривні, тобто ці обіцянки Ю.Тимошенко про курс 6-6,5 грн. до дол. можуть мати під собою тимчасову матеріальну основу, але до чого це призведе? Зрозуміло, що курс 6 - нереальний і не відповідає збалансованості і потребі у валюті нашої країни... Тому що коли зараз у нас курс 8, то ще незбалансований експорт з імпортом, все одно імпорт перевищує експорт, якщо ж буде ревальвація курсу гривні, то у нас знову буде стимулювання імпорту, знову буде приплив спекулятивного капіталу", - повідомив експерт.
За його словами, якщо такі наміри у Ю.Тимошенко є, то вони економічно не обґрунтовані, і це знову буде удар по нашому виробництву. "Знову стимулювання закупівель з-за кордону, і знову ми житимемо у борг і будемо штучно збільшувати свої доходи, які згодом повернуться до нас провалом і курсу, і експортно-імпортного обороту, черговою втратою наших доходів і рівня споживання", - додав В.Лановий.
За матеріалами:
ИнтерМедиа Консалтинг
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас