Компанія Microsoft зізналась у плагіаті — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Компанія Microsoft зізналась у плагіаті

508
Найбільший виробник програмного забезпечення, компанія Microsoft, визнала, що майже весь код нового китайського сайту мікро-блогів MSN Juku, запущеного компанією минулого місяця, був скопійований з невеликого сервісу Plurk, повідомляє Financial Times.
Сервіс був створений місцевим розробником для китайського СП Microsoft MSN Juke. Він привернув до себе увагу тим, що пропонує сервіс мікро-блогів для китайських користувачів, тоді як аналогічні сайти, включаючи Facebook і Twitter, блокуються. Але невеликий розробник Plurk, який надає такий самий сервіс для користувачів Філіппін і Тайваню, і також блокується китайським урядом, звинуватив Microsoft в плагіаті, опублікувавши розгорнутий пост в блозі на своєму сайті, із наведенням скріншотів та фрагментів коду, що виглядають ідентично.
Plurk повідомив, що не збирається порушувати судову справу відносно Microsoft, але вимагає закрити сервіс, а софтверний гігант припинив роботу MSN Juke і повідомив, що розслідує ситуацію.
Microsoft розповсюдила прес-реліз, в якому повідомила, що розробник сайту визнав, що частина наданого ним коду була насправді скопійована. Компанія також пообіцяла, що на невизначений термін закриє доступ до MSN Juke.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас