Уряд РФ "оголосить бій" офшорним зонам — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд РФ "оголосить бій" офшорним зонам

Казна та Політика
259
Уряд Росії має намір "оголосити бій" підприємствам, що ухиляються від податків за допомогою офшорних зон, і прийняти для цього законодавчі заходи, заявив сьогодні віце-прем'єр-міністр фінансів Олексій Кудрін. За його словами, в уряді мають намір запропонувати обмежити законодавчо низку схем, які на сьогоднішній день є легальними і застосовуються компаніями для оптимізації податків. "Сподіваюся, що це підвищить збори до бюджету", - відзначив він.
Глава відомства також відзначив, що офшорні методи застосовуються сьогодні в Росії не лише приватними, але і державними компаніями. "Така ситуація склалася в багатьох країнах, зокрема в Європі та США", - додав він.
Кудрін підкреслив, що оптимізація податкових виплат за допомогою офшорних зон "є законним методом, але ми маємо право змінити закон і маємо право з окремими схемами боротися". За його словами, деякі країни вже пішли цим шляхом.
"Ланцюжок нібито законних методів ухиляння від податків сумарно визнається схемою ухиляння", - розповів він. "Це складніший інструмент, але нам до нього теж доведеться приходити", - вважає глава Мінфіну. "І тому ми збираємося зараз оголосити справжній бій тим, хто працює через податкові офшори", - сказав Кудрін.
За матеріалами:
Газета.Ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас