Поліція обшукала найбільших виробників макаронів в Італії через монопольну змову — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Поліція обшукала найбільших виробників макаронів в Італії через монопольну змову

Казна та Політика
282
Фінансова гвардія Італії провела обшуки в офісах п'яти найбільших виробників макаронів в рамках розслідування картельної змови і пошуку доказів злагодженого завищення цін. Окрім цього, перевірка відбулась у відділенні Союзу італійських виробників макаронних виробів (UNIPI) в Римі, повідомляє діловий портал BFM.ru із посиланням на агентство Reuters. Агентство наводить інформацію джерел в правоохоронних органах Італії.
Співробітники фінансової гвардії вилучали документи в штаб-квартирах Barilla (найбільший в світі виробник макаронів), De Cecco, Divella, Garofalo і Amato.
Представники всіх компаній, окрім Amato, заявили про те, що компанії максимально сприяли роботі поліції. Коментарів з боку Amato не надійшло, повідомляє агентство. У відповідь на обшуки глава UNIPI Массімо Мена заявив наступне: "Ми повторюємо, що спекуляції цінами ніколи не було, так само як і якоїсь угоди, якаа загрожує інтересам споживачів".
В лютому цього року антимонопольна служба Італії оштрафувала 26 виробників макаронних виробів і UNIPI на 12,5 млн євро за цінову змову, яка існувала з жовтня 2006 року до початку березня 2008 року, нагадує телерадіокорпорація ВПС.
Через ці домовленості ціни зросли на 36%. Виробників звинуватили в обмеженні конкуренції з метою контролю за цінами на "пасту", як італійці називають макарони. У відповідь компанії подали апеляції до суду. У жовтні цього року UNIPI спростувала інформацію про існування "макаронного" картелю, повідомляє Reuters.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас