Бернанке: Висока інфляція економіці США не загрожує — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Висока інфляція економіці США не загрожує

Казна та Політика
471
Голова Федеральної резервної системи США Бен Бернанке, відповідаючи на запитання американських законодавців, заявив, що економіка країни функціонує досі нижче за свій потенціал, і що інфляція навряд чи стане для неї великою проблемою.
В своєму листі на ім'я сенатора Джима Баннінга Бернанке вказав, що високі рівні безробіття і невикористані потужності підприємств знижують вірогідність, що інфляція буде швидко зростати найближчим часом. "Я як і раніше чекаю, що надлишкові ресурси, а також стабільність інфляційних очікувань, зроблять свій внесок в підтримку низької інфляції в найближчому періоді", - написав він. Коментарі глави ФРС прозвучали після того, як стало відомо, що індекс цін виробників (PPI) США в листопаді 2009 р. збільшився на 1,8% в місячному вирахуванні, а базовий індекс цін виробників - на 0,5%.
Відповідаючи на запитання про різкі рухи на ринках, Бернанке заявив в листі, що недавнє зростання цін на золото, яке злетіло до рекордного рівня $1200 за унцію, не було знаком збільшення інфляційних очікувань. Він також сказав, що не бачить жодних ознак "бульбашки" на фондовому ринку США, який виріс більш ніж на 60% від свого мінімуму в березні.
На слуханнях, присвячених призначенню Бена Бернанке на другий термін, Баннінг, що виступав проти призначення його главою ФРС чотири роки тому, назвав Бернанке "моральною загрозою" і "невдахою" за те, що той дозволив банкам, регульованим ЦБ, породити світову фінансову кризу. "Я зроблю все можливе, аби перешкодити призначенню і максимально затягнути процес", - заявив Баннінг на слуханні в Банківському комітеті Сенату в понеділок.
Голосування Комітету з приводу призначення Бернанке кандидатом на посаду голови ФРС заплановане на четвер.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас