Бернанке: Безробіття і низька завантаженість виробничих потужностей в США стримають інфляцію — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бернанке: Безробіття і низька завантаженість виробничих потужностей в США стримають інфляцію

Казна та Політика
366
Рівень безробіття і низька завантаженість виробничих потужностей в США сигналізують про істотну слабкість економіки і стримуватимуть прискорення темпів інфляції, повідомило агентство Bloomberg із посиланням на слова глави Федеральної резервної системи (ФРС) Бена Бернанке.
"Головні дані вказують на те, що зараз спостерігається істотне недовикористання ресурсів, - зазначив Бернанке в записці, складеній у відповідь на питання сенатора-республіканця Джима Баннінга. - Я як і раніше чекаю, що слабке використання ресурсів разом зі стабільністю інфляційних очікувань зробить свій внесок в підтримку низького рівня інфляції в майбутньому періоді".
У вівторок почалось дводенне засідання Комітету з відкритих ринків (FOMC) ФРС, на якому, як очікується, регулятори підтвердять рішучість утримувати відсоткові ставки біля нульового рівня протягом тривалого періоду часу через уповільнення інфляції і високий рівень безробіття, близький до максимуму 26 років.
Безробіття в США виросло до 10% в листопаді з 8,9% в квітні. В уточненому прогнозі, опублікованому минулого місяця, ФРС чекав зниження безробіття до 9,3-9,7% в четвертому кварталі 2010 року.
Відповідаючи на запитання про ціни на активи в США, глава американського ЦБ зазначив, що доки недостатньо свідчень, аби передбачити формування "мильної бульбашки" на фондовому ринку. Фондовий індекс Standard & Poor's виріс за минулий рік на 28%, але все ще залишається на 30% нижчим, ніж історичний максимум, зафіксований в жовтні 2007 року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас