ФРС залишить ставку в середу незмінною, ринок чекає натяків на час зміни політики ЦБ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ФРС залишить ставку в середу незмінною, ринок чекає натяків на час зміни політики ЦБ

Валюта
565
Федеральна резервна система (ФРС) завершує в середу дводенне засідання, за підсумками якого залишить базову відсоткову ставку на колишньому рівні, - в ціновому діапазоні 0-0,25% річних, прогнозують аналітики, опитані агентством Bloomberg.
Важливим питанням є те, чи натякне керівництво ЦБ коли воно планує почати зміну курсу своєї кредитно-грошової політики і підвищення ставок.
Головні дискусії в керівництві ФРС, ймовірно, стосуватимуться необхідності поступового скорочення у фінансовій системі грошових коштів, виділених Центробанком на підтримку економіки, зазначають експерти.
Проблема для ФРС полягає в тому, що, якщо згортання заходів стимулювання буде передчасним, це може зашкодити економіці, яка відновлюється дуже повільно. Якщо ЦБ запізниться зі згортанням стимул-реакцій, можна чекати прискорення інфляції.
Глава ФРС Бен Бернанке дав зрозуміти, що його головною метою в даний час є підтримка економічного зростання. Він та інші представники ЦБ неодноразово заявляли про те, що не квапляться з підвищенням ставок.
На минулому тижні глава ФРС заявив, що інфляція "доки залишатиметься низькою", внаслідок чого ставки ФРС збережуться на нинішньому низькому рівні ще протягом "тривалого періоду часу".
Американський Центробанк утримує ставку в цільовому діапазоні від 0% до 0,25% річних з грудня минулого року. У 2008 році ставка була знижена 7 разів.
Згідно з даними опитування більше 60 аналітиків, базова відсоткова ставка в США залишатиметься на нинішньому рівні до завершення другого кварталу 2010 року, а потім ФРС почне її підвищувати. Середні очікування на кінець третього кварталу наступного року становлять 0,5% річних, на кінець четвертого кварталу - 0,75% річних. При цьому середній прогноз 41 фахівців на січень-березень 2011 року для вартості грошей становить 1,25% і на квітень-травень - 1,75% річних. Опитування проводилось агентством Bloomberg з 1 по 8 грудня.
Для порівняння: базова ставка Європейського центрального банку зараз становить 1% річних, Банку Англії - 0,5% річних, Банку Японії - 0,1% річних.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас