До 2035 року США меншою мірою залежатимуть від нафти завдяки альтернативним джерелам енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2035 року США меншою мірою залежатимуть від нафти завдяки альтернативним джерелам енергії

Енергетика
235
До 2035 року США менше залежатимуть від нафти, тому що попит на цей вид палива вже не повернеться на колишній піковий рівень, а обсяги енергії за рахунок альтернативних джерел будуть тільки зростати.
В 2005 році попит на нафту в США досяг максимального рівня в 20,8 млн. барелів на день. Згідно з останнім прогнозом Управління енергетичної інформації споживання нафти залишиться до 2035 року приблизно на нинішньому рівні - 19 млн. барелів на добу.
"Ми не думаємо, що споживання нафти повернеться до колишньої позаначки", - цитує Reuters виступ глави EIA Річарда Ньюелла на брифінгу, присвяченому питанням довгострокового енергетичного планування.
У всьому світі попит на нафту, як очікується, зростатиме на 1% в рік аж до 2035 року. В результаті, замість нинішніх 84,5 млн. барелів на добу глобальному ринку буде потрібно 111,7 млн. барелів на день. Вже в 2030 році споживання нафти досягне 106 млн. барелів на день, що відповідає прогнозу Міжнародного енергетичного агентства.
Загальне споживання енергії в США може зрости до 2035 року на 14%, проте ця країна меншою мірою покладатиметься на нафту й інші викопні види палива. Частина цих енергоносіїв знизиться з нинішніх 84% до 78%. Через 25 років частка етанолу, згідно з прогнозами, складе 17% від загального споживання бензину в США.
Крім того, виробництво нафти збільшиться в самих Сполучених Штатах. Видобуток може зрости з 5 млн. барелів на день до більш ніж 6 млн. барелів на добу до 2027 року. Це дозволить скоротити імпорт палива в США до 45%, тоді як нині ця країна змушена купувати за кордоном 65% нафти.
При цьому вартість бареля, згідно з прогнозами, зросте до 2035 року приблизно до $133. Для задоволення своїх енергетичних потреб Сполучені Штати більше покладатимуться на енергію сонця і вітру, а також інші поновлювані джерела енергії.
"Наші прогнози показують, що існуюча політика підвищення енергоефективності й ролі альтернативних видів палива разом з високими цінами на енергоносії приборкає зростання енергоспоживання і забезпечить перехід до поновлюваних джерел енергії", - вважає Ньюелл.
При розробці цього довгострокового прогнозу аналітики EIA не враховували можливих змін в нинішній політиці в області охорони навколишнього середовища і боротьби із зміною клімату. Втім, якщо в Сполучених Штатах і очікуються які-небудь зміни в цій області, то вони будуть направлені перш за все на скорочення викидів парникових газів в атмосферу, що має сприяти ще більшому збільшенню попиту на альтернативні джерела енергії.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас