Wells Fargo має намір повернути державі 25 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Wells Fargo має намір повернути державі 25 млрд дол

Казна та Політика
370
Американський банк Wells Fargo планує віддати державі 25 млрд дол., аби повернути кошти, отримані за програмою усунення проблемних активів (TARP). Спершу компанія має намір продати акції на суму 10,4 млрд дол.
Крім того, банк розмістить додвипуск акцій і продасть низку активів, передає Associated Press.
Якщо Wells Fargo виплатить всі гроші, отримані за програмою TARP, це звільнить банк від державного нагляду і певних обмежень на ведення фінансово-кредитних операцій.
За словами представників банку, це рішення керівництва Wells Fargo було прийнято під впливом звістки про те, що Citigroup поверне державі 20 млрд дол.
Програма TARP, спочатку відома як "план Полсона" (за ім'ям екс-міністра фінансів США), була прийнята конгресом в жовтні 2008р. До фонду програми з держбюджету було виділено 700 млрд дол. Ініціатори програми планували розчищати баланси банків, викуповуючи на держкошти "погані", неліквідні активи, проте потім було вирішено направити фонди TARP безпосередньо на рекапіталізацію найбільших фінансових інститутів.
Як повідомлялося раніше, чистий прибуток одного з найбільших американських банків Wells Fargo & Co. за 9 місяців 2009р. збільшився на 40,7% і становив 7,6 млрд дол. в порівнянні з 5,4 млрд дол., отриманими за аналогічний період роком раніше. Виручка Wells Fargo за звітний період збільшилася більш ніж в 2 рази і склала 66 млрд дол. проти 32,4 млрд дол. в січні-вересні 2008р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас