Ціна на білий цукор злетіла до максимуму за 20 років через дефіцит — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна на білий цукор злетіла до максимуму за 20 років через дефіцит

Аграрний ринок
744
Вартість білого цукру на торгах в Лондоні піднімалася до максимуму, принаймні, з 1989 року через проблеми з постачаннями і на очікуваннях відновлення попиту на тлі загального поліпшення кон'юнктури, повідомляє агентство Bloomberg.
Вартість березневого контракту на постачання білого цукру підскочила на 2,5% - до $641,5 за тонну на лондонському майданчику Liffe. Раніше в процесі торгів ціна контракту піднімалася до $642,2 за тонну - максимальний рівень з січня 1989 року.
"Все це виправдано фундаментальними показниками, - відзначає аналітик Barclays Capital Ніколас Сноудон. - Ми побачимо, що ціни зростають через дефіцит постачань, який стає все більш явним, а відновлення попиту стане додатковим підтримуючим фактором".
З початку року цукор подорожчав уже удвічі, оскільки збору урожаю в Бразилії та Індії, двох найбільших виробниках сировини для його виробництва, зашкодила погана погода.
Крім того, споживання цукру в 2009-2010 сільгоспроці може перевищити виробництво на 13,5 млн тонн, прогнозують аналітики брокерської компанії Czarnikow Ltd.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас