Експерт: Курс євро/гривня в найближчій перспективі залежатиме від динаміки курсу долар/євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Курс євро/гривня в найближчій перспективі залежатиме від динаміки курсу долар/євро

Валюта
2324
Курс євро/гривня в найближчій перспективі безпосередньо залежатиме від динаміки курсу долара відносно євро, вважає радник голови правління АБ "Укргазбанк", кандидат економічних наук Олександр Охріменко.
Він відзначив, що після того, як євро подешевшало до 1,47 дол., курс євро впав нижче 12 грн.
"В подальшому доля курсу євро/гривня безпосередньо залежатиме від динаміки зміцнення або девальвації долара відносно євро" - сказав О.Охріменко.
Він відзначив, що останні статистичні дані зі США стимулювали зміцнення долара. При цьому, за його словами, вже сьогодні цей потенціал зміцнення долара починає вичерпуватися. Адже саму основу девальвації долара не усунуто.
Так, О.Охріменко підкреслив, що зараз обговорюється чергова програма державної підтримки економіки США, яка "виллється в мільярдні витрати бюджетних коштів". Крім того, на його думку, зміцнення курсу долара під впливом зниження рівня безробіття в США - це, швидше, ефект позитивних очікувань, ніж реальне поліпшення ситуації в економіці США. "Отже, долар незабаром повернеться до рівня 1,5 дол. за євро, і євро відносно гривні коштуватиме більше 12 грн.", - вважає О.Охріменко.
Що стосується курсу долара, то експерт відзначив, що новина про те, що Україна цього року не отримає черговий транш МВФ, тільки підсилила ревальвацію гривні, хоча ще на початку року "такого роду інформація могла б обрушити валютний ринок і змусити гривню істотно девальвувати".
"На сьогодні українській економіці цілком достатньо притоку експортної виручки. Обсяги експорту українського металу і продуктів харчування зростають. Це є хорошим стимулом для того, щоб гривня зміцнювалася", - повідомив О.Охріменко. - Курс долара повільно рухається до позначки 7,9 грн., але при цьому залишається орієнтація на 8 грн. Найближчим часом суттєвих змін курсу долара США не передбачається".
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас