Ціни українських євробондів консолідувались на минулому тижні, корпоративні папери підросли — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни українських євробондів консолідувались на минулому тижні, корпоративні папери підросли

Фондовий ринок
217
Котирування українських єврооблігацій на минулому тижні стабілізувались, тиждень минув без різких коливань цін на помірно-позитивному фоні, зазначили опитані агентством "Інтерфакс-Україна" експерти.
За словами фінансового аналітика Astrum Investment Management Сергія Фурси, за підсумками тижня спред індексу EMBI+Україна звузився на 15 пунктів - до 1049 пунктів. Прибутковість суверенних випусків єврооблігацій стабілізувалася в діапазоні 11-13% за винятком бондів найбільш короткого випуску Україна-11: його прибутковість, не дивлячись на зниження за підсумками тижня на 0,4 п.п., залишається вищою 14%, спричиняючи тиск на вартість квазісуверенних паперів. Зокрема, прибутковість бондів Укрексімбанку-11 залишається на несправедливо високому рівні 17,7% річних, прибутковість бондів Київ-11 - 22,3%, вважає Фурса.
Крім того, зазначив він, за підсумками тижня продемонстрували зростання найбільш ліквідні корпоративні папери нефінансового сектора. Прибутковість "Азовсталі"-11 знизилася на 0,9 п.п. - до 15,7%, "Миронівського хлібопродукту" - на 0,6 п.п., до 14,5%. Також продовжила зниження прибутковість єврооблігацій "Нафтогазу України" - на 0,7 п.п., до 14,5% річних, внаслідок чого спред до суверенної кривої скоротився до близько 250 б.п., залишаючи потенціал подальшого звуження.
Разом з тим динаміка котирувань в сегменті банківських єврооблігацій була різноспрямованою. За даними Фурси, виросла вартість єврооблігацій Укрсоцбанку та Альфа-банку (Київ), при цьому котирування більшості паперів залишилися практично без змін.
За словами аналітика інвестгрупи "Сократ" Максима Штепи, торги євробондами банків із західним капіталом пройшли при практично нульовій ліквідності. Прибутковість євробондів УкрСиббанк-10 виросла з 15,2% до 15,4%. Випуск Укрсоцбанк-10 був більш ліквідним: прибутковість знизилася з 28,25 до 27,1%.
Штепа відзначив схожу ситуацію в сегменті найбільш прибуткових (і, відповідно, ризикованих) паперів. За його словами, прибутковість бондів "Фінанси і Кредит"-10 зросла в результаті зниження дюрації - з 387,4% до 442,2%. Євробонди Першого українського міжнародного банку з погашенням в 2010 році також показали зростання прибутковості - з 213,4% до 249,4%.
За даними "Сократа", на минулому тижні котирування кредитно-дефолтних свопів трохи підвищилися (на 15,9 б.п.) - з 1305,0 б.п. до 1320,9 б.п.
В "Сократі" не прогнозують серйозних змін на ринку українських єврооблігацій на поточному тижні. При цьому аналітики зазначили, що невизначеність і волатильність глобальних ринків і настроїв торговців може призвести до невеликих коливань прибутковості українських боргових паперів.
Експерти "Сократа" рекомендують купувати папери Укрексімбанку та Укрсоцбанку з погашенням в 2011 і 2010 роках відповідно, мотивуючи це тим, що ці євробонди пропонують досить високу прибутковість при прийнятному рівні ризику.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас