Дочірня компанія Dubai World має намір допустити технічний дефолт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Дочірня компанія Dubai World має намір допустити технічний дефолт

Фондовий ринок
720
Девелоперська компанія Nakheel, яка належить державному фонду Dubai World, може допустити сьогодні технічний дефолт. Цей чинник може негативно вплинути на світовий фондовий ринок.
Якщо сьогодні Nakheel не заплатить за ісламськими бондами суму 3,52 млрд дол., це спровокує ще два дефолта після завершення двотижневого відтермінування, повідомляє Reuters.
9 грудня фондовий ринок Дубаї впав на 6% внаслідок побоювань інвесторів: торги на біржі завершилися на найнижчій позначці з 22 липня цього року. Особливо сильно впали котирування акцій банків і компаній, що займаються купівлею і продажем нерухомості.
У разі невиплати боргу 28 грудня на загальних зборах акціонерів Nakheel буде зобов'язана офіційно визнати неможливість виконання своїх зобов'язань. Таким чином, терміни виплати всієї суми боргу Dubai World кредиторам будуть під питанням. За твердженнями аналітиків Moody's, подібна "ланцюгова реакція" теоретично дасть кредиторам можливість конфіскувати активи Dubai World.
Нагадаємо, 26 листопада Dubai World звернувся до кредиторів з проханням відтермінувати виплати багатомільярдних боргів для своїх підрозділів на півроку, протягом яких проводитиметься реструктуризація. Заборгованість Dubai World оцінюється майже в 60 млрд дол.
Влада Дубаї вже заявила, що не має наміру продавати активи, щоб розплатитися за борги фонду. На їхню думку, Dubai World цілком може впоратися з проблемою самостійно за рахунок продажу своїх закордонних підрозділів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас