Нафта дешевшає на фоні нових ознак сповільнення відновлення світової економіки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дешевшає на фоні нових ознак сповільнення відновлення світової економіки

Енергетика
951
Ф'ючерси на “чорне золото” на торговельній сесії в понеділок 14 грудня розташувались на негативній території. На торговельних майданчиках циркулюють спекуляції про те, що відновлення попиту на енергоносії може сповільнитися на тлі скорочення темпів виходу з рецесії світової економіки.
Нафта дешевшає вже дев'ятий торговельний день поспіль. Сьогодні приводом для активних розпродажів стала доповідь Tankan, опублікована в Японії, третьому за розмірами в світі споживачі палива. Згідно із доповіддю, індекс упевненості найбільших виробників продемонстрував в грудні найменш значне зростання цього року.
Не сприяла покупкам і динаміка, яка склалася сьогодні на валютному рику, - з ранку американський долар активно зміцнював свої позиції. До того ж, дані дослідження Tankan спровокували зниження основних азіатських фондових індексів, що теж не підтримує зростання нафтових ф'ючерсів.
На цьому фоні ф'ючерси на WTI знижуються на 0,77% (-$0,54 за барель) до рівня $69,33 за барель, тоді як ф'ючерси на Brent втрачають 0,18% (-$0,13 за барель) і тримаються на рівні $71,75 за барель.
За матеріалами:
K2Kapital
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас