Виробники горілки виводять марки — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Виробники горілки виводять марки

Казна та Політика
1608
Так компанії намагаються вписатися в нові маркетингові тенденції.
За 10 місяців поточного року ринок горілки і ЛГВ впав на 12%. Та і самих виробників зменшилось. Як стверджують в асоціації "Укргорілка", якщо в першому півріччі лікеро-горілчані вироби (ЛГВ) виробляло 61 підприємство, то вже в липні активних гравців залишилося лише 34. Падіння обумовлене двома чинниками: наслідками світової фінансово-економічної кризи і наполегливим бажанням уряду залатати бюджетні діри доходами від підвищення ставок акцизного збору. В результаті подвійного удару по галузі проблеми з'явилися навіть в найбільших компаній. Так, "Союз-Віктан" зараз займається реструктуризацією своїх кредитів, обсяг яких в два рази перевищує вартість активів компанії.
Водночас все більше вакантних місць звільняється на горілчаному ринку. І виробники квапляться їх зайняти. Так, як стало відомо, портфель брендів дистриб'ютора алкоголю в СНД ТД "Мегаполіс", що входить до холдингу Global Spirits AMG-77 (ЛГЗ "Хортиця", ЗАТ "Одеський коньячний завод", ДП "Кримський винний дім", ТОВ "ТД "Мегаполіс" і ТОВ "ТД "Мегаполіс" (Росія)) поповнився новою торговельною маркою "Хлебушек". "Новий бренд сподобається споживачам, які віддають перевагу класичним алкогольним напоям з високою якістю за доступною ціною", - зазначають в компанії. Горілка ТМ "Хлебушек" в роздробі з'явиться вже в грудні за ціною 18-18,50 грн. за 0,5 л. Ще один новий продукт представила "Хортиця" і для росіян. Компанія вирішила додати до портфелю українських горілок, що продаються в Росії, місцевий бренд. Для цього дистриб'ютор "Хортиці" ТД "Мегаполіс" подав заявку в Роспатент на реєстрацію товарного знаку Russian new і розмістив замовлення на розлив цієї горілки на заводі "Столичний трестъ".
Другий крупний виробник, компанія "Nemiroff Холдинг", в жовтні цього року представив ринку Nemiroff Delikat також в середньоціновому сегменті - від 25 грн. за пляшку 0,5 л. А навесні компанія "Олімп" запустила виробництво горілки "Істина" знову ж таки в середньоціновому сегменті рекомендованою роздрібною вартістю 19,50 за пляшку 0,5 л.
Як сказав генеральний директор ТОВ НАТ ДК "Баядера" Роман Вашколуп, нові торговельні марки його компанія виводити не має наміру, оскільки портфель брендів виробника у всіх цінових сегментах вже досить збалансований.
В той же час наступного року ситуація на ринку горілки обіцяє знову змінитися. Зараз в парламенті зареєстрований черговий законопроект про підвищення ставок акцизного збору. Документ №5251-1 "Про внесення змін до Закону України "Про ставки акцизного збору на спирт етиловий та алкогольні напої" пропонує підвищити відрахування до бюджету на спирт етиловий 100%-й до 84 грн. за 1 л. В цілому за рік, якщо цей законопроект набуде чинності, як стверджують учасники ринку, ставки акцизного збору в Україні збільшаться на 442%, легально вироблена лікеро-горілчана продукція подорожчає майже на 56%, а то і на всі 99%.
За матеріалами:
Экономические Известия
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас