Паперові "олімпійські" гроші надрукують до Олімпіади-2014 — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Паперові "олімпійські" гроші надрукують до Олімпіади-2014

Казна та Політика
490
До Олімпіади, що відбудеться в 2014 році в Сочі, Центробанк РФ, окрім традиційних пам'ятних монет з олімпійською символікою, обіцяє випустити і відповідну банкноту.
За словами першого заступника голови ЦБ Росії Георгія Лунтовського, це буде купюра одного з ходових номіналів 50, 100 або 500 рублів. Якого конкретно номіналу буде купюра, поки не розголошується.
Досі Центробанк Росії жодного разу не випускав ювілейних паперових грошей з символікою Ігор. Як відзначає голова правління Союзу боністів Олександр Баранов, подібні банкноти в порівнянні з ювілейними монетами взагалі випускаються украй рідко у всьому світі.
Про те, що Банк Росії має намір до Олімпіади 2014 року в Сочі випустити банкноту із зображенням олімпійської символіки, перший заступник ЦБ Георгій Лунтовський повідомив ще в жовтні. "Ми внесли відповідну пропозицію раді директорів ЦБ. Сподіваюся, що ми випустимо банкноту з олімпійською символікою ближче до Олімпійських ігор в Сочі", сказав він. За словами Лунтовського, це буде банкнота "одного з ходових номіналів нижче однієї тисячі рублів".
Вперше олімпійські пам'ятні банкноти були випущені до ігор в Пекіні 2008 року. До цього випускалися тільки монети з олімпійською символікою. У Росії є шанс стати другою країною, що випустила до Олімпіади пам'ятну банкноту.
Враховуючи проведення в Росії Олімпійських ігор-2014 до Сочі й Універсіад-2013 в Казані, Банк Росії для популяризації спорту вирішив випустити в серії "Видатні спортсмени Росії" срібні пам'ятні монети номіналом 2 рублі, присвячені прославленим хокеїстам і футболістам. Монети, присвячені хокеїстам Боброву, Мальцеву і Харламову, будуть випущені в обіг з 30 жовтня поточного року, а монети, присвячені футболістам Яшину, Стрельцову і Бєскову, надійдуть у обіг в грудні.
За матеріалами:
Взгляд
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас