Світові нафтові компанії не виявили цікавості до восьми родовищ Іраку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світові нафтові компанії не виявили цікавості до восьми родовищ Іраку

Енергетика
232
Світові нафтові компанії не виявили цікавості до восьми родовищ Іраку під час сьогоднішнього міжнародного тендеру, передає Associated Press. Це родовища "Кіфл" "Західний Кіфл", "Мер’ян" "Камар", "Гуллабат", "Наудман", "Хашим Аль-Аммар" і Східно-Багдадське родовище. Всі вони розташовані в центрі країни. За повідомленням влади, Ірак самостійно почне їх розробляти.
Раніше повідомлялося, що сьогодні два консорціуми, очолювані російськими компаніями, виграли тендер на розробку іракських родовищ. Об'єднання у складі російської НК "Лукойл" і норвезької Statoil перемогло в конкурсі на розробку нафтового родовища "Західна Курна-2", а група компаній, очолювана російською "Газпром нафтою", перемогла в тендері на розробку родовища Бадра.
Крім того, сьогодні стало відомо, що малазійська Petronas в консорціумі з японською Japex отримали право розробляти родовище "Гарраф" на півдні Іраку. Його запаси складають 863 млн бар. Протягом 13 років там планується видобувати 230 тис. бар. на день.
Ще два родовища в центрі Іраку розроблятиме ангольська Sonangol. Це "Каяра" і "Нейма". У першому планується видобувати 120 тис. бар. на день протягом дев'яти років, в другому - 110 тис. за той же термін.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас