Через Латвію йшли гроші фінансової піраміди США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Через Латвію йшли гроші фінансової піраміди США

Кримінал
469
Регулятор фінансового ринку США розкрив фінансову піраміду, творець якої перерахував 10,4 млн. доларів через рахунки в латвійських і гонконзьких банках, обдуривши таким чином сотні довірливих інвесторів із США і Канади, передають американські ЗМІ.
Зокрема, Комісія у справах цінних паперів і бірж США на цьому тижні звинуватила в суді інвестиційну компанію з Нью-Йорка Rockford Funding Group LLC (Rockford) і її президента і єдиного працівника 32-річного Геннадія Ягодаєва.
Вказана компанія працювала за класичною схемою Понци, шахрай встиг виманити щонайменше 11 млн. доларів у 200 легковірних інвесторів із США і Канади, обіцяючи довічну віддачу від інвестицій, пише із посиланням на агентство BNS електронна версія Latvijas avīze.
Суд розпорядився заморозити активи Rockford, велика частина з яких перерахована на банківські рахунки в Латвії і Гонконзі. Причому, гроші інвесторів не вкладалися в проекти, а витрачалися Ягодаєвим на власні потреби - в основному для покупки пожежних і електронних систем, будівельного устаткування та іншого устаткування, що ніяк не пов'язане з інвестиційним бізнесом.
За матеріалами:
UABanker.net
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас