Київ скасував річні та квартальні проїзні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Київ скасував річні та квартальні проїзні

Казна та Політика
848
Київська міська державна адміністрація скасувала річні та квартальні проїзні на проїзд у метро і наземному громадському транспорті.
Про це йдеться у розпорядженні міськадміністрації №1277 від 12 листопада, текст якого мають у своєму розпорядженні Українські Новини.
Розпорядження набрало чинності з моменту його оприлюднення, тобто 10 грудня.
Воно передбачає функціонування тільки одного виду проїзних - на місяць.
Вартість цих проїзних не зміниться і складе: на один вид наземного транспорту - 80 гривень, на метро - 95 гривень; на 2 види наземного транспорту - 130 гривень, на 1 вид наземного транспорту і метро - 150 гривень; на 3 види наземного транспорту - 160 гривень; на 3 види наземного транспорту і метро - 230 гривень.
Для студентів вартість цих проїзних складатиме половину ціни, для школярів - чверть ціни.
Вартість місячних проїзних на другу половину поточного місяця традиційно складатиме половину їх початкової ціни.
У вартість проїзного, якщо він виготовлений на основі пластикової безконтактної картки, не входить її вартість (7 гривень).
В проїзних на термін дії кількість поїздок не обмежується.
Також цим розпорядженням міськадміністрація залишила без змін тарифи на разовий проїзд: на наземні види транспорту - 1,5 гривні за 1 поїздку, на метро - 1,7 гривні за 1 поїздку.
Крім того, міськадміністрація визнала таким, що втратило силу, своє розпорядження №90 від 28 січня про встановлення тарифів на проїзд і на проїзні з 31 січня.
Таким чином, міськадміністрація скасувала весь перелік існуючих видів проїзних.
Як повідомляло агентство, у вересні Антимонопольний комітет просив Київміськадміністрацію утриматися від скасування річних і квартальних проїзних на проїзд в метро і наземному громадському транспорті до завершення перевірки економічної обґрунтованості цього наміру.
На початку серпня Київміськадміністрація підготувала проект свого розпорядження про скасування річних і квартальних проїзних.
Проект також передбачає скасування поєднаних місячних проїзних на проїзд в метро і наземному транспорті та обмеження кількості поїздок в місячному проїзному на метро 70-ма поїздками.
"Київський метрополітен" і "Київпастранс" розраховують на додатковий прибуток у розмірі 115,6 млн. гривень/рік після скасування річних і квартальних проїзних.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас